ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2024 – 2025

 

Η ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ ξεκινάει μαθήματα προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε δραματικές σχολές (για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025).

Οι υποψήφιοι/ες σπουδαστές/ριες για την εισαγωγή τους στις δραματικές σχολές καλούνται να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν:

  • έναν μονόλογο από θεατρικό κείμενο του παγκόσμιου ρεπερτορίου και έναν από το αρχαίο δράμα, κωμωδία ή τραγωδία
  • ένα αφηγηματικό απόσπασμα από λογοτεχνικό κείμενο (Δραματική σχολή Εθνικού Θεάτρου)
  • ένα ποίημα
  • ένα τραγούδι
  • επίσης θα κληθούν να αυτοσχεδιάσουν σε θέματα που θα τους προταθούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Η ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ προτείνει προετοιμασία σε γκρουπ ολιγομελών ατόμων δύο τρίωρων συναντήσεων μέσα στην εβδομάδα. Διάρκεια των μαθημάτων προετοιμασίας από τέλη Ιουνίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Μία ώρα την εβδομάδα από το πρόγραμμα θα διατίθεται για το τραγούδι και οι υπόλοιπες για την υποκριτική. Μέσα από την ομαδική προετοιμασία ο υποψήφιος εκτός από την ατομική δουλειά που θα κάνει με τους υπεύθυνους δασκάλους θα έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως μέλος μιας ομάδας, να εμπλουτίσει τα εκφραστικά του μέσα, να αποκτήσει άνεση στην επικοινωνία και στην έκθεση.

Επίσης, θα λάβει γνώσεις τεχνικών υποκριτικής, κινησιολογίας, αναπνοών και φωνητικής και ορθοφωνίας, καθώς και στοιχειώδεις γνώσεις δραματολογίας.

Διδάσκουν:

Υποκριτική, Δραματολογία: Στάθης Μαυρόπουλος – Διονύσης Καραθανάσης

Τραγούδι, Φωνητική : Χρύσα Λαζαριώτου

Αυτοσχεδιασμό : Ιωάννα Λαμνή, Ιωάννα Σιδηροπούλου

Αναλυτικά

Υποκριτική μονολόγων. Κατάλληλη επιλογή μονολόγου για τον κάθε υποψήφιο, μέσα από ανθολόγια του παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Ανάλυση του έργου στο οποίο εμπεριέχεται, ανάλυση και βιογραφικό του ρόλου έτσι ώστε ο υποψήφιος να κατανοήσει τους στόχους και τις δυσκολίες του ρόλου του προκειμένου να αποκτήσει και να αποδώσει τη θερμοκρασία της σκηνής.

Αφηγηματικό απόσπασμα λογοτεχνικού κειμένου. Επιλογή ενός αφηγηματικού αποσπάσματος για κάθε υποψήφιο, ανάλογο των ενδιαφερόντων του και της προσωπικότητάς του. Με ασκήσεις, με μελέτη του κειμένου και της ιστορίας που φέρει ο συγγραφέας και με τεχνικές αφήγησης ο υποψήφιος θα κατακτήσει το κείμενο και θα καταφέρει να μας φέρει την ιστορία στο εδώ και τώρα.

Ποίημα. Επιλογή ποιήματος, ανάλυση ύφους και νοήματος, τεχνικές εκφοράς και απαγγελίας του λόγου και σωματοποίησης του συναισθήματος.

Τραγούδι. Επιλογή ύφους και τραγουδιού που να ταιριάζει στην προσωπικότητα και στις φωνητικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου. Στην προετοιμασία για τις εξετάσεις τραγουδιού, ο υποψήφιος θα μάθει να εκπαιδεύσει το αυτί του ώστε να ακούει και να τραγουδάει σωστά στον τόνο. Να τοποθετεί την φωνή του σωστά ώστε να μην την κουράζει και φυσικά να το ερμηνεύσει. Θα βρει τον προσωπικό του ήχο και ερμηνεία ώστε να νιώσει ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Αυτοσχεδιασμός. Ως αυτοσχεδιασμός ορίζεται η ελεύθερη δράση με κίνηση ή και λόγο, που εκτελείται χωρίς προετοιμασία από τον ηθοποιό με αφορμή ένα ερέθισμα και σε δοσμένες συνθήκες. Στόχος στη διδασκαλία του αυτοσχεδιασμού είναι ο υποψήφιος να κατακτήσει έναν τρόπο σκέψης και προσέγγισης στο θέμα και την συνθήκη που θα του ζητηθεί έτσι ώστε να μπορεί να δομήσει και να αποδώσει έναν ολοκληρωμένο αυτοσχεδιασμό είτε αυτός είναι λεκτικός είτε όχι.

Πληροφορίες:info@granginioltheatro.gr , τηλ. 6944700772